vineri, 17 mai 2013

INCREDIBIL! S-a descoperit o masuratoare care iti arata cat vei trai


Cercetatorii au descoperit un nou indice esential in prezicerea afectiunilor de care o persoana ar putea suferi in viitor.

Pornind de la raportul greutate inaltime, adica indicele de masa corporala, oamenii de stiinta au descoperit ca indicele talie inaltime poate spune cu precizie evolutia starii de sanatate a unei persoane. Mai precis dimensiunea taliei impartita la inaltime trebuie sa fie un numar cat mai mic.

Potrivit descopera.ro, persoanele care au cel mai mare rezultat atunci cand este masurata proportia dintre talie si inaltime, cu o talie masurand aproximativ 80% din inaltimea lor, au sanse mari sa traiasca cu 17 ani mai putin decat media. 

Pentru a avea un metabolism sanatos, dar si pentru a diminua riscul de a dezvolta boli cornice cum ar cele de inima, diabet sau hipertensiune, circumferinta taliei trebuie sa fie mai mica decat jumatate din inaltimea corpului unei persoane. Cu cat stratul de grasime abdominala este mai mare, cu atat organele vitale din aceasta zona sunt in pericol, crescand riscul de atac cerebral sau probleme cardiace

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu