miercuri, 2 ianuarie 2013

Prima DECLARAȚIE a lui Victor Ponta în 2013: Ce se va întâmpla cu PENSIILE și SALARIILE

Premierul Victor Ponta a declarat, în prima zi a anului 2013, la România Tv, că pentru noul are în plan modificarea Constituţiei. De asemenea a spus că o renunţare la cota unică de impozitare şi revenirea la cea regresivă nu este în ''planul anului 2013'', iar vestea bună privind salariile și pensiile nu este cea așteptată de aomeni ci faptul că nu vor fi tăieri.

Premierul a declarat că lucrurile trebuiesc privte rațional, astfel că că salariile şi pensiile, cu majorările suferite în 2012, vor rămâne la acelaşi nivel şi nu se vor tăia.

"Va fi un an stabil şi corect. Salariile aşa cum au crescut în iunie şi decembrie se acordă şi nu se mai taie în niciun fel. Pensiile s-au indexat în ianuarie cu 4% prevăzut de lege. E un an stabil (...) Nu mai tăiem nimic dar nici nu deschidem baierele pungii mai mult decât atât. (...)
Nu pentru 2013 (n.r. - era prevăzută impozitarea diferenţiată), dar era vorba de un principiu care a constituit, dacă vreţi, cel mai dificil compromis între PSD şi PNL. Liberalii, aşa cum este normal şi cum gândesc liberalii în toată lumea, au spus: să păstrăm un nivel scăzut de taxare, acel 16%, iar noi, social-democraţii am spus: nicăieri în lume - se mai întâmplă în Rusia şi în Bulgaria, este adevărat - în lumea civilizată, oamenii nu plătesc exact acelaşi impozit şi când au 100 de lei venit şi când au un milion. (...)
În 2013 probabil că nu vom reuşi să ne ducem la 12% şi 8%, însă principiile, cele două principii - că în România nu mergem pe o taxare foarte ridicată, dar că există categorii sociale faţă de care taxarea trebuie să fie mai redusă decât marea masă a cetăţenilor, amândouă sunt principii moderne şi ţin, până la urmă, de ideologia şi de principiile ambelor partide care formează structura USL'', a afirmat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a explicat că în prima jumătatea a anului intenținează schimbarea Constituției pentru a reglementa ''garanţii şi mecanisme'' care să împiedice ca un preşedinte să aibă mai multă ''putere decât au dorit oamenii''.

Întrebat dacă va mai fi auzit cuvântul ''suspendare'' în 2013, Victor Ponta a explicat: ''Nu ştiu şi nu cred, dar eu cred că trebuie să punem în Constituţia Romaniei, acum, în prima jumătate a anului, toate acele garanţii şi mecanisme prin care în viitor nici un alt preşedinte - nu mă refer la domnul Băsescu, care îşi încheie mandatul, mă refer la viitori preşedinţi - să nu aibă mai multă putere decât au dorit oamenii şi îşi doresc oamenii să aibă, şi orice conflict să-l evităm înainte de a ajunge la formele sale cele mai dăunătoare, până la urmă, pentru o parte, pentru alta sau pentru societate. Şi eu asta vreau, să punem în Constituţie nişte reguli clare, învăţămintele pe care le-am tras din ultimii ani, şi, în viitor, să nu mai ai de ce să suspenzi un preşedinte, pentru că nu va mai fi nici un preşedinte care să facă mai mult decât trebuie să facă şi ceea ce aşteaptă oamenii de la el''.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu